tisdag 30 september 2014

Demand coordinator

Demand coordinator
Bring - Helsingborg
På Bring Customer Solutions ansvarar området Operations för driften av våra kunders värdekedjor – med fokus på att säkra försörjningen i kundens logistikflöden på ett kostnadseffektivt sätt. Operations arbetar med länder över hela världen och uppdelad i 5 regioner och vi söker nu förstärkning för Region Overseas med ansvar för länder i Asien och Mellanöstern, Kina, Hong Kong, Singapore, Egypten, Saudiarabien mfl.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
  • Vara kundens kontaktperson gällande dagliga frågor för produkttillgänglighet och leveranser.
  • Ha ett operationellt distributionsansvar för utvalda marknader inom regionen.
  • Ansvara för certifiering av varor till ovanstående länder.
  • Analysera även tullkoder och importavgifter som tull- och momssatser samt ansvara också för övriga tullfrågor i samband med export till dessa marknader. Det är viktigt att du har intresse av och håller dig uppdaterad med ändringar i lagstiftning inom export och importrestriktioner och implementerar eventuella ändringar.
  • Assistera bl.a. i import och etikettkontroll av produkter och förbereda produkter för lansering på aktuell marknad. Du tar även hand om reklamationer och uppföljning av dessa.
  • Du kommer att ha mycket kommunikation med myndigheter både i Sverige och på berörda marknader så det är viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer med olika samarbetspartners för att skapa en effektiv exportprocess.
  • Arbeta integrerat tillsammans med avdelningens övriga funktioner för att upprätthålla bästa logistiklösning för kunden.
  • Genomföra flödesanalyser och identifiera trender i logistikkedjan.
  • Analysera och utveckla nuvarande arbetsätt tillsammans med processutvecklingsstab.
  • Skapande av presentationsmaterial och beslutsunderlag till förändringsinitiativ.
Din bakgrund 

Vi söker dig med en akademisk examen i en analytisk disciplin eller inom import/export där du gärna har arbetat med framförallt export till av regionerna Asien och/eller Mellanöstern. Eventuellt har du erfarenhet från tull eller speditionsverksamhet. Dina goda kommunikationsfärdigheter gör det lätt att skapa och underhålla relationer med kunder, samarbetspartners och kollegor. Du behöver kunna arbeta både med dagliga rutinmässiga arbetsuppgifter samt kunna ta fram underlag för att utveckla arbetsprocesser mot en mer effektiv struktur som stödjer verksamhetens mål och strategier.

Du har ett intresse för utveckling av logistik – helst med praktiska erfarenheter från kundservice eller transport-/logistiksektorn. Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska är krav. Vi värdesätter flexibilitet, integritet och en förmåga att samarbeta och kommunicera inom alla nivåer i företaget. Om du har tidigare vana av att arbeta med vårt affärssystem M3 (Movex) ser vi detta som ett plus.

Omfattning och placering 

Tjänsten är en tillsvidareanställning omfattande heltid och är placerad på Bring Customer Solutions huvudkontor i Helsingborg. Vi strävar efter att vara en mångkulturell koncern med stor mångfald. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön och ålder.

Ansökan

Tryck här för mera info!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar