tisdag 13 maj 2014

HR-chef till staben Medicinsk service i Lund

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vi främjar det regionala näringslivet, kulturen och samarbeten med andra regioner, i och utanför Sverige. Region Skånes högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Förvaltningen Medicinsk service stödjer samtliga Region Skånes egna verksamheter samt externa vårdgivare. I Medicinsk service ingår områdena Labmedicin, IT och Medicinsk teknik. Förvaltningen har drygt 1600 medarbetare och arbetsplatserna finns i hela Skåne.

Arbetsuppgifter:

I uppdraget som HR-chef har du ett helhetsansvar för förvaltningens HR-funktion gällande verksamhet, budget och personal samt ansvar för att leda, styra och utveckla HR-funktionen. Utgångspunkterna för arbetet är det verksamhetsnära HR-stödet till cheferna, våra gemensamma HR-processer på samtliga nivåer i organisationen samt vår gemensamma organisationsstruktur för HR i Region Skåne. Våra medarbetare ska motiveras och engageras i detta arbete samt en god arbetsmiljö med fokus på framtida kompetensförsörjning och med fortsatt utveckling av HR-rollerna. Tilldelade resurser ska hanteras effektivt och med kunden i fokus. HR-chefen rapporterar till förvaltningschefen och ingår i förvaltningsledningen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är en erfaren ledare med akademisk utbildning inom aktuellt område som med engagemang vill bidra med dina kunskaper och personliga egenskaper. För oss är det viktigt att du har ett intresse av att arbeta i dialog med chefer och medarbetare i alla frågor inom HR. Detta ställer krav på både en analytisk och pedagogisk förmåga. Du ska känna dig trygg i att kunna utmana och coacha medarbetarna med ett stödjande förhållningssätt. Du tänker strategiskt med helhetsperspektiv, har god pedagogisk förmåga, är strukturerad samt är van att driva utvecklingsarbete. Utöver detta har du förmåga att styra, leda och att utveckla ledningsstrukturer. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med strategiska frågor inom hälso- och sjukvård samt väldokumenterad erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Du har god exekutiv kraft samt analytisk och kommunikativ förmåga. Vidare krävs god förmåga att lyssna och skapa delaktighet för att lyckas i rollen, förmåga att tillägna dig och agera utifrån organisationens värdegrund samt kunna ta olika perspektiv, tolka och agera utifrån förändringar och sammanhang.

Gällande den formella kompetensen vill vi att du har universitets- eller högskoleexamen med relevant inriktning, gärna utbildning inom arbetsrätt, samt dokumenterad ledarutbildning. Vidare har du många års erfarenhet av arbete inom HR samt minst tre års erfarenhet som HR-chef med verksamhets-, budget- och personalansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid balansen mellan färdighet, kunskap och personlighet.

Övrigt:

På Region Skånes hemsida under Jobba hos oss kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig. Här finner du också förutom annonstitel, förvaltning eller bolag, hur många som har sökt tjänsten. 

Anställningsvillkor:

Anställningsform:

Tillsvidareanställning
 
Yrkeskategori:

Personalchef/HR-chef
 
Omfattning:

Heltid
 
Tillträde:

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
 
Antal platser:

1
 Till sidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar