fredag 16 maj 2014

Programledare/VJ till Sydnytt

Programledare/VJ till Sydnytt
SVT - Malmö
Anställningen är ett vikariat under perioden 140818 -141123 med placering i Malmö.

Vi söker en programledare till Sydnytts morgonsändningar som också är rutinerad videojournalist med goda journalistiska kunskaper och erfarenhet av arbete i båda rollerna.

Arbetet som programledare innebär att du är Sydnytts ansikte mot publiken. Vi lägger därför stor vikt vid ditt personliga uttryck. Du ansvarar för utformandet och dramaturgin i sändningarna och du fattar publicistiska beslut.

Vi efterfrågar också goda kunskaper i webbpublicering eftersom vi i vårt nyhetsarbete har stort fokus på webb och sociala medier.

Som videojournalist ska du kunna ta fram och värdera uppgifter och intervjupersoner samt självständigt genomföra inspelningar på fältet. Du ska kunna intervjua, fotografera och själv redigera dina inslag.

För tjänsten krävs examen från Journalisthögskola eller dokumenterad journalistisk kompetens motsvarande en sådan samt god allmänbildning och goda kunskaper om det svenska samhället. Arbetet kräver att du har stort engagemang och gott omdöme, att du är kreativ och strukturerad samt van vid högt arbetstempo. Körkort är ett krav.

Eftersom SVT strävar efter att uppnå ökad mångfald söker vi dig som värdesätter olikheter och förstår hur dessa påverkar dig själv och andra.

Sydnytt har åtta sändningar varje vardag plus editionen Blekingenytt. Därutöver har vi två sändningar på söndagarna.

Frågor om tjänsten besvaras av Annelie Sandström, gruppchef Sydnytt.

Fackliga frågor besvaras av Ylva Esping, SJF och Anders Sköld, Unionen. Samtliga nås på 040-22 70 00.

Din ansökan vill vi ha senast den 8 juni.

Till sidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar